e-Segéd

Google drive használata fényképes takaró rendeléséhez

Fényképes takaró rendelésekor az elrendezés kiválasztását követően a “A feltöltött képeket tartalmazó mappa nyilvános linkje” részbe kell megadni a fényképek elérhetőségét. Ennek az egyik legegyszerűbb módja valamely felhő alapú tárhely igénybevétele, mint a Google Drive.

1. Google Drive belépés

A Google drive szolgáltatásának igénybevételéhez szükségünk van egy Google fiókra (pl. gmail e-mail cím ) .
Drive szolgáltatás eléréséhez az alábbi lehetőségeink vannak:

– Közvetlen link : Bejelentkezés Drive Fiókomba

– Belépés más Google alkalamazásból pl. Gmail :
A Gmailbe belépést követően a Gmail felületének jobb felső sarkában látható ( 1. ) Ikonra kell kattintani, majd a ( 2. ) Drive szolgáltatásra. Ezt követően a Gmailből átlépsz a Drive szolgáltatásba ( amennyiben még nem használtad a szolgáltatást, úgy előtte el kell fogadnod a szolgáltatás feltételeit ).

2. Google Drive használata

A Drive-ba belépve a bal felső sarokban lévő ( + ) Új gombra kell kattintani.

A ( + ) Új gombra való kattintás után megjelennek a választható típusok, itt egy új mappát kell létrehozni, amit tetszőlegesen el is lehet nevezni.

Az elkészült mappát meg kell nyitni, majd ismét a bal felső részben található ( + ) Új gombra kattintani ( vagy a megnyitott mappában jobb egérgomb megnyomásával is előhívható ), vagy modern böngészők esetében simán be is húzhatóak a fájlok.
A kijelölést követően a jobb alsó sarokban megjelenik egy státusz jelző ablak ami a fájl feltöltés állapotát mutatja.

A fájlok sikeres feltöltését követően engedélyeznünk kell a mappához való hozzáférést. Ehhez vissza kell lépnünk a főkönyvtárba ( ahol látszik a mappa neve ) majd jobb egérgombbal kell a mappára kattintani és a “Link lekérése” lehetőséget választani. Ezt követően egy újabb párbeszédpanel jelenik meg.

A megjelent ablakban alapértelmezett választásként a “Korlátozott” jelenik meg, amire ha rákattintasz megjelenik egy kis ablak, ahol “A link birtokában bárki” lehetőséget kell kiválasztani. Ezután a hosszú link melletti “Link másolása” gombra kell kattintani, így automatikusan a vágólapra kerül ez a link .

A link helyességét úgy lehet ellenőrizni, hogy a böngészőben megnyitunk egy ( Firefox : Új privát ablak ; Chrome : Új inkognitóablak ; Edge : Új InPrivate-Ablak ) követés mentes ablakot és egyszerűen beillesztjük ( Ctrl + V ) böngészőbe, mintha egy weboldal címét írnánk be.
Ha megjelenik a drive-os mappa akkor sikeres volt a folyamat.

A mappa linkjének vágólapra másolását követően vissza kell látogatni a takaró rendelési oldalára és a “A feltöltött képeket tartalmazó mappa nyilvános linkje” rész alá kattintani majd a Ctrl + V billentyűkombinációval lehet beilleszteni a linket.
Ez után már csak a hátlapot kell kiválasztani a rendelés leadásához, ha 2 rétegű a takaró.

Google Drive használata - Videó