e-Segéd

Fénykép minősége és Kép méret kalkulátor

Fényképes takaróink esetében a képek, különösen a nagy méretben nyomtatandó képek különösen fontos, hogy jó minőségűek legyenek ha a legjobb eredményt szeretnénk viszont látni a terméken.
Legyenek akár közösségi médiából akár google keresővel letöltött képek, esetleg bescannelt családi fotók, ha kevés, vagy 1 db képet szeretnénk a takarón elhelyezni mindenképpen fontos, hogy első lépésként ellenőrizzük az adott kép pontos méretét.

Windows operációs rendszer alatt a képre jobb egérgombbal kattintunk, majd a tulajdonságok fület választjuk ki. Ekkor megjelenik egy új ablak a kijelölt kép pontos tulajdonságaival.
A méret a részletek fülre kattintva látható.
A fénykép tényleges fizikai méreteit a lentebbi kalkulátorral tudod kiszámolni.

macOS-en kicsit bonyolultabb hozzájutni ehhez az információhoz. Itt meg kell nyitnunk megjelenítőbe a képet, majd az “eszközök” menüpont “vizsgáló megjelenítése” menü ( vagy command+I billentyűparancs ) A vizsgáló dimenziónként kiírja a kép méreteit.

A fenti képlet alapján itt is kiszámolható a kép fizikai mérete.

Kép fizikai méret Kalkulátor

Méretpontos grafika esetén a DPI szám lehetőleg ne csökkenjen 72 alá. Jó minőség eléréséhez 100 – 150 DPI már elég.

Ha megtudtuk a fénykép tényleges méretét, esetleg google-ből letöltött képünk van, az elképzelhető, hogy fellelhető az internet legmélyebb bugyraiban nagyobb méretben is. Ezt úgy tudod megkeresni, hogy a fénykép feltöltésével vagy linkjének beillesztésével rákeresel konkrétan az adott fényképre a google-ban.

Fontos tudni!!!
Azoknál a takaróknál amik vagy Fényképes Takaró – 1db kép, vagy saját grafika-ként vannak megrendelve, esetleg 1 db kép van feltöltve vagy 1 db kép van linkelve a megrendelésnél nem küldünk előnézetet és nem ellenőrizzük a kép minőségét! Feltételezzük, hogy rendelés előtt a fent leírt információk ismeretében rendeled meg a terméket.
Sajnos ennél többet mi sem fogunk tudni segíteni.
Ha nem rendelkezel megfelelően jó minőségű képpel, vagy közösségi médiából letöltött képekkel szeretnéd díszíteni a takarót, akkor minden esetben a mozaikos elrendezést javasoljuk, ugyanis ezesetben az algoritmus nézi melyik képnek jobb a minősége, és a kisebb képeket kis méretbe jeleníti meg a takarón.

Kép nyers formájában 145×200 cm-re nagyítva

“Elmegy” minőségű kép 145×200 cm-re nagyítva

Rossz minőségű átlagos kép 145×200 cm-re nagyítva ( pl facebookos képek többsége )

“Inkább NE” rajongói képek sztárokról, mesefigurákról, nagyon régi digitális géppel készült képek 145×200 cm-re nagyítva